Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wszelkie problemy z TOR-em
04.06.2010, 21:54
Post: #1
Wszelkie problemy z TOR-em
Zainstalowałem sobie TORa na ubuntu i nie mogę się połączyć. Mam zainstalowanego Tora, privoxy (dopisałem tą linijkę tam gdzie trzeba) i torbutton. Vidalię też mam i wszystko z nią ok, zielona cebulka i w ogóle git, ale jak włączam mozillę i torbutton to nie może się połączyć. próbowałem z Operą i ręcznie konfigurowałem przeglądarkę ale też nie może się połączyć. Ma ktoś jakiś pomysł?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
05.06.2010, 14:08
Post: #2
RE: problem z TORem
By sprawdzić, czy przeglądarka "widzi" Privoxy wpisz w niej:
http://p.p/ lub
http://config.privoxy.org/
Privoxy powinno wyświetlić w oknie przeglądarki konfigurację.

By sprawdzić, czy TOR "widzi sieć" to odpal go z konsoli i patrz na komunikaty.

Jak TOR widzi sieć i przeglądarka widzi Privoxy to znaczy, że Privoxy nie widzi TOR-a. W tym przypadku należy wyjście proxy przekierować na właściwy port (9050).

TorChat: kjwyvwi3ac3wduxj | I2P-Messenger: haglaaxk3jfqp33mfpkhjjamkndvv5bufuw37w445ejhljyjdaka.b32.i2p
I2P Bote: Baiibi~iBvX5p3yOQ1WrZ4C1ryu-MbPsgPvpwLeeYivGswAT~ib0-33pVfOUsQ7nV5pYUcYDl93n5ic4CUWkYh-6Lie5jA1svc35~VJq7itTfRaGIo9nuJlFIElwip7P9HPbNb3feGwwGAkFQR~EnDU2EHIf7heAzV-zmgD3SRJmx1

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
05.06.2010, 16:57
Post: #3
RE: problem z TORem
spoko rozkminiłem.
chodziło o to że privoxy się nie uruchamiało. musiałem zmienić w
/etc/privoxy/config z
listen-address localhost:8118
na
listen-address 127.0.0.1:8118

i wszystko śmiga elegancko.
znalazłem to tu http://94.23.22.111/showthread.php?t=123403
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
01.07.2010, 15:31
Post: #4
Problem z Torem - nie można włączyć
Witajcie,
odkąd przeinstalowałem system na nowo nie mogę uruchomić TOR'a, gdy włączam program, pojawia się białe tło - gdy kliknę, program nie odpowiada, patrz screen:

http://img.nopaste.pl/upload/a_4c2c987853498.jpg

Z góry dziękuję za pomoc i życzę miłego dnia.
Odpowiedz cytując ten post
02.07.2010, 14:09
Post: #5
RE: Problem z Torem - nie można włączyć
Moim zdaniem to wina Twojego systemu. Brak reakcji okienka Vidalii wynika często ze zbyt słabej konfiguracji sprzętowej, np. słaby procesor, zbyt mało RAMu lub zbyt obciążony system - zbyt mało pamieci wirtualnej, jeśli w Windowsie, zwłaszcza w Viście masz zasrane różnymi procesami. Na pewno nie jest to wina Tora. Odpal paczkę na innym komputerze, żeby porównać. Czasami na załadowanie Vidalii trzeba poczekać nieco dłużej, nawet do 5 minut, jeśli występują problemy ze stworzeniem obwodu. Odczekaj i zobacz czy problem będzie się powtarzał.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
02.07.2010, 14:29
Post: #6
RE: Problem z Torem - nie można włączyć
Musisz używać tej imo niedorobionej Vidalli? Nie lepiej uruchomić tora "normalnie".
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
02.07.2010, 17:35
Post: #7
RE: Problem z Torem - nie można włączyć
Vidlaii należy unikać, szczególnie pod Windowsami.
Ten soft stwarza zagrożenie. Nie dość, że "obudowuje" Tora to jeszcze sam się łączy bezpośrednio za swoją stroną wysyłając "przy okazji" próbki pakietów. Lepiej jak TOR sam się łączy z netem.

Natomiast problemem takiego stanu rzeczy może być jakiś inny program używający biblioteki QT (podobnie jak Vidalia). Rozwiązaniem może być wgranie nowszej wersji tego programu.

TorChat: kjwyvwi3ac3wduxj | I2P-Messenger: haglaaxk3jfqp33mfpkhjjamkndvv5bufuw37w445ejhljyjdaka.b32.i2p
I2P Bote: Baiibi~iBvX5p3yOQ1WrZ4C1ryu-MbPsgPvpwLeeYivGswAT~ib0-33pVfOUsQ7nV5pYUcYDl93n5ic4CUWkYh-6Lie5jA1svc35~VJq7itTfRaGIo9nuJlFIElwip7P9HPbNb3feGwwGAkFQR~EnDU2EHIf7heAzV-zmgD3SRJmx1

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
20.07.2010, 5:48
Post: #8
Problem z TOR
Używam TOR'a od dawna. Niestety dzisiaj przestał mi działać. Mianowicie wszystko jest włączone, cebulka na zielono TorButton włączony i nic. Wchodzę na stronkę sprawdzającą ip i pokazuje moje prawdziwe, robię test ustawień i pokazuje mi to: Tor proxy test FAILED! Check your proxy and Polipo settings.

Ktoś wie w czym problem?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
20.07.2010, 19:20
Post: #9
RE: Problem z TOR
(20.07.2010 5:48)bremes napisał(a):  Ktoś wie w czym problem?

Najpierw - jaki system i jaka konfiguracja....

Przypuszczam, że jakieś "nowo wgrane" rozszerzenie gryzie się z TorButton.
Wywalić to rozszerzenie albo używać innej przeglądarki wyłącznie do TOR-a. W przypadku windy zablokować tej przeglądarce (do TOR-a) dostęp do netu na firewallu.

TorChat: kjwyvwi3ac3wduxj | I2P-Messenger: haglaaxk3jfqp33mfpkhjjamkndvv5bufuw37w445ejhljyjdaka.b32.i2p
I2P Bote: Baiibi~iBvX5p3yOQ1WrZ4C1ryu-MbPsgPvpwLeeYivGswAT~ib0-33pVfOUsQ7nV5pYUcYDl93n5ic4CUWkYh-6Lie5jA1svc35~VJq7itTfRaGIo9nuJlFIElwip7P9HPbNb3feGwwGAkFQR~EnDU2EHIf7heAzV-zmgD3SRJmx1

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
20.07.2010, 20:31
Post: #10
RE: Problem z TOR
System win 7 a konfiguracja default. Nic nie zmieniałem od instalacji, a po tym jak TOR przestał działać to jeszcze reinstalowałem TOR button i Vidalia. TOR nie działał nawet, kiedy wyłączyłem wszystkie rozszerzenia.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości