Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
tor nie działa - konfiguracja
19.11.2015, 16:41
Post: #1
tor nie działa - konfiguracja
Pobrałem sobie dzisiaj przeglądarkę tor z oficjalnej strony
Zainstalowała się odpalam i na normalne strony wchodzi, a na .onion nie
Co robię źle?
coś mam jeszcze jakoś skonfigurować?
jak wejść na to główne forum onion?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
20.11.2015, 13:24
Post: #2
RE: tor nie działa - konfiguracja
Nie wiem co robisz źle. Na 99.5% masz na komputerze wirusa, rootkita lub malware.
W takiej sytuacji na 95% pomaga użycie programu ComboFix:
https://pl.wikipedia.org/wiki/ComboFix
http://www.bleepingcomputer.com/combofix...a-combofix

By Tor działał poprawnie komputer musi być czysty.

TorChat: kjwyvwi3ac3wduxj | I2P-Messenger: haglaaxk3jfqp33mfpkhjjamkndvv5bufuw37w445ejhljyjdaka.b32.i2p
I2P Bote: Baiibi~iBvX5p3yOQ1WrZ4C1ryu-MbPsgPvpwLeeYivGswAT~ib0-33pVfOUsQ7nV5pYUcYDl93n5ic4CUWkYh-6Lie5jA1svc35~VJq7itTfRaGIo9nuJlFIElwip7P9HPbNb3feGwwGAkFQR~EnDU2EHIf7heAzV-zmgD3SRJmx1

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
29.04.2016, 15:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.04.2016 15:39 przez kaps.)
Post: #3
Tor help
Witam, pobralem wedlug instrukcji tora wszystkie strony chodza ok, ale gdy chce przejsc na jakomkolwiek strone .onion nastepuje komunikat :
Unable to connect
Firefox can't establish a connection to the server
The site could be temporarily unavailable or too busy. Try again in a few moments.
If you are unable to load any pages, check your computer's network connection.
If your computer or network is protected by a firewall or proxy, make sure that Przeglądarka Tor is permitted to access the Web.

Jakies rozwiazanie?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
30.04.2016, 3:49
Post: #4
RE: tor nie działa - konfiguracja
Odpowiedź jak wyżej. Jeśli nadal nie działa - napisz.

TorChat: kjwyvwi3ac3wduxj | I2P-Messenger: haglaaxk3jfqp33mfpkhjjamkndvv5bufuw37w445ejhljyjdaka.b32.i2p
I2P Bote: Baiibi~iBvX5p3yOQ1WrZ4C1ryu-MbPsgPvpwLeeYivGswAT~ib0-33pVfOUsQ7nV5pYUcYDl93n5ic4CUWkYh-6Lie5jA1svc35~VJq7itTfRaGIo9nuJlFIElwip7P9HPbNb3feGwwGAkFQR~EnDU2EHIf7heAzV-zmgD3SRJmx1

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
01.05.2016, 16:56
Post: #5
RE: tor nie działa - konfiguracja
Niestety combofix nie działa na win 8.1 , skanowalem komp innymi programami i nic nie wykrylo
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04.05.2016, 1:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.05.2016 1:17 przez kr2y510.)
Post: #6
RE: tor nie działa - konfiguracja
No to GMER - http://www.gmer.net/ i Spybot Free - https://www.safer-networking.org/
Najpierw odpalamy GMER-a i szukamy rootkitów. Po czym jak nie znajdzie infekcji zabijamy wszystkie procesy i z menu GMER-a odpalamy Spybot. Potem skanujemy.
Gdy to nie pomoże to ze strony Microsoftu pobieramy Autoruns, który również odpalamy po zabiciu wszystkich procesów GMER-em.
https://technet.microsoft.com/en-us/sysi...ls/default
Po wyczyszczeniu komputera ściągamy ponownie paczkę Tor'a i odpalamy.

Jak wcześniej napisałem - przyczyną nie otwierania się stron .onion z TBB jest na 99.5% złośliwe oprogramowanie zainstalowane na komputerze.

TorChat: kjwyvwi3ac3wduxj | I2P-Messenger: haglaaxk3jfqp33mfpkhjjamkndvv5bufuw37w445ejhljyjdaka.b32.i2p
I2P Bote: Baiibi~iBvX5p3yOQ1WrZ4C1ryu-MbPsgPvpwLeeYivGswAT~ib0-33pVfOUsQ7nV5pYUcYDl93n5ic4CUWkYh-6Lie5jA1svc35~VJq7itTfRaGIo9nuJlFIElwip7P9HPbNb3feGwwGAkFQR~EnDU2EHIf7heAzV-zmgD3SRJmx1

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04.05.2016, 12:05
Post: #7
RE: tor nie działa - konfiguracja
Gmer nic nie znalazl, niestety gdy zabijam wszystkie procesy by uruchomic spybota resetuje mi komputer( niebieski ekran i : Komputer napotkal problemy i nalezy go uruchomic ponownie)
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
05.05.2016, 4:01
Post: #8
RE: tor nie działa - konfiguracja
To zabij jak najwięcej procesów, odłącz kompa od netu, wyłącz antywirusa (antywirusy też mogą być problemem) i przeskanuj dziada Spybotem. Lub przeskanuj Spybotem podczas startu kompa.
Jeszcze jedno. Jeśli przyczyną nie jest złośliwe oprogramowanie, to jest nią jakieś inne oprogramowanie (np. zamknięty VPN, proxy do jakiegoś amerykańskiego serwisu z filmami, firewall, antywirus itp.)

TorChat: kjwyvwi3ac3wduxj | I2P-Messenger: haglaaxk3jfqp33mfpkhjjamkndvv5bufuw37w445ejhljyjdaka.b32.i2p
I2P Bote: Baiibi~iBvX5p3yOQ1WrZ4C1ryu-MbPsgPvpwLeeYivGswAT~ib0-33pVfOUsQ7nV5pYUcYDl93n5ic4CUWkYh-6Lie5jA1svc35~VJq7itTfRaGIo9nuJlFIElwip7P9HPbNb3feGwwGAkFQR~EnDU2EHIf7heAzV-zmgD3SRJmx1

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości