Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z geoip . . .
30.11.2014, 18:44
Post: #1
Problem z geoip . . .
Cześć! Smile
mam taki problem bo ściągnełam tora for win ze strony tora. Jak sprawdzam test pisze, że używam tora. Ale nie da się wejść na źadną ukrytą strone. A w logach jest problem z geoip.
Co robić?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
30.11.2014, 21:43
Post: #2
RE: Problem z geoip . . .
(30.11.2014 18:44)u2mpi napisał(a):  Ale nie da się wejść na źadną ukrytą strone. A w logach jest problem z geoip.
Co robić?
Zakładam, że komputer jest czysty, bez wirusów czy innego szkodliwego oprogramowania.

Skasować i zainstalować jeszcze raz, lub zainstalować w innym miejscu. Jak to nie pomoże, to spróbować użyć mostków (https://bridges.torproject.org/options - Pluggable Transport "none"). Jeśli to nie zadziała pytaj dalej.

Uwagi:
1. Tor za pierwszym razem włącza się dość wolno, bo musi pobrać informacje o samej sieci.
2. Wiele stron .onion może nie działać. Po ostatnich nalotach FBI na handlarzy narkotyków padło wiele innych ukrytych stron. Prawdopodobieństwo że któraś ze stron wymienionych w normalnym necie (np. na tym forum) działa wynosi ~30%.
3. Często w przeglądarce Mozilli wyskakuje błąd polegający na dodaniu do strony .onion www. Należy to usunąć ręcznie. Czyli:
http://www.allyour4nert7pkh.onion/ - taka strona nie zadziała
trzeba usunąć www. by zadziałało:
http://allyour4nert7pkh.onion/

TorChat: kjwyvwi3ac3wduxj | I2P-Messenger: haglaaxk3jfqp33mfpkhjjamkndvv5bufuw37w445ejhljyjdaka.b32.i2p
I2P Bote: Baiibi~iBvX5p3yOQ1WrZ4C1ryu-MbPsgPvpwLeeYivGswAT~ib0-33pVfOUsQ7nV5pYUcYDl93n5ic4CUWkYh-6Lie5jA1svc35~VJq7itTfRaGIo9nuJlFIElwip7P9HPbNb3feGwwGAkFQR~EnDU2EHIf7heAzV-zmgD3SRJmx1

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
01.12.2014, 13:10
Post: #3
RE: Problem z geoip . . .
(30.11.2014 21:43)kr2y510 napisał(a):  
(30.11.2014 18:44)u2mpi napisał(a):  Ale nie da się wejść na źadną ukrytą strone. A w logach jest problem z geoip.
Co robić?
Zakładam, że komputer jest czysty, bez wirusów czy innego szkodliwego oprogramowania.

Skasować i zainstalować jeszcze raz, lub zainstalować w innym miejscu. Jak to nie pomoże, to spróbować użyć mostków (https://bridges.torproject.org/options - Pluggable Transport "none"). Jeśli to nie zadziała pytaj dalej.

Uwagi:
1. Tor za pierwszym razem włącza się dość wolno, bo musi pobrać informacje o samej sieci.
2. Wiele stron .onion może nie działać. Po ostatnich nalotach FBI na handlarzy narkotyków padło wiele innych ukrytych stron. Prawdopodobieństwo że któraś ze stron wymienionych w normalnym necie (np. na tym forum) działa wynosi ~30%.
3. Często w przeglądarce Mozilli wyskakuje błąd polegający na dodaniu do strony .onion www. Należy to usunąć ręcznie. Czyli:
http://www.allyour4nert7pkh.onion/ - taka strona nie zadziała
trzeba usunąć www. by zadziałało:
http://allyour4nert7pkh.onion/



Dziękuje już jest okey Wink Gdybyś jeszcze był tak miły i podał link do torowiska?Blush
Chodzi mi o coś ogólnie na temat tora i katalog do polskich stron...
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04.12.2014, 17:07
Post: #4
RE: Problem z geoip . . .
Torowisko dawno temu zniknęło z sieci. Sad

TorChat: kjwyvwi3ac3wduxj | I2P-Messenger: haglaaxk3jfqp33mfpkhjjamkndvv5bufuw37w445ejhljyjdaka.b32.i2p
I2P Bote: Baiibi~iBvX5p3yOQ1WrZ4C1ryu-MbPsgPvpwLeeYivGswAT~ib0-33pVfOUsQ7nV5pYUcYDl93n5ic4CUWkYh-6Lie5jA1svc35~VJq7itTfRaGIo9nuJlFIElwip7P9HPbNb3feGwwGAkFQR~EnDU2EHIf7heAzV-zmgD3SRJmx1

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04.12.2014, 18:11
Post: #5
RE: Problem z geoip . . .
(04.12.2014 17:07)kr2y510 napisał(a):  Torowisko dawno temu zniknęło z sieci. Sad
czemu?Huh
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04.12.2014, 18:14
Post: #6
RE: Problem z geoip . . .
Bo hosting na którym było padł. Właściciel hostingu siedzi, bo trzymał na nim portale takie jak Lolita City.

TorChat: kjwyvwi3ac3wduxj | I2P-Messenger: haglaaxk3jfqp33mfpkhjjamkndvv5bufuw37w445ejhljyjdaka.b32.i2p
I2P Bote: Baiibi~iBvX5p3yOQ1WrZ4C1ryu-MbPsgPvpwLeeYivGswAT~ib0-33pVfOUsQ7nV5pYUcYDl93n5ic4CUWkYh-6Lie5jA1svc35~VJq7itTfRaGIo9nuJlFIElwip7P9HPbNb3feGwwGAkFQR~EnDU2EHIf7heAzV-zmgD3SRJmx1

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04.12.2014, 19:05
Post: #7
RE: Problem z geoip . . .
(04.12.2014 18:14)kr2y510 napisał(a):  Bo hosting na którym było padł. Właściciel hostingu siedzi, bo trzymał na nim portale takie jak Lolita City.
To smuteczek.
To polskich kolegów informatyków tam nie znajdę?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości