Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
whonix Gateway
11.08.2013, 19:52
Post: #1
whonix Gateway
Witam, chciałbym storofikwać win7 dzięki whonixowi Gateway, natomiast mam problem z jednym ustawieniem - mianowicie:
Jak ustawić w opcjach virtualboxa te jebane DNSy oraz Brame?
Wkleje wątek z jednego forum,żebyście skojarzyli ock.. ;p
"W naszej maszynie ustawiamy konfiguracje sieciową: IP 192.168.0.50
Brama 192.168.0.10 (Whonix-Gateway domyślnie)
DNS Whonix-Gateway - 192.168.0.10."
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
11.08.2013, 23:25
Post: #2
RE: whonix Gateway
A sprawdzałeś na Wiki-WhoNix'a ? Lub na jego forum ! Nie, a szkoda bo gdybyś sprawdził i przeczytał to byś nie musiał się teraz pytać...

W aplikacji VirtualBox na zakładce Whonix-Workstation (tam gdzie swój system postawisz)
wybierasz:
Network -> Adapter 1 -> attached to Internal Network (Ważne!)
Network -> Adapter 1 -> Name (of Internal Network) (Ważne!): Whonix


a w Windosw 7 ustawiasz:
IP address 192.168.0.50
Subnet netmask 255.255.255.0
Default gateway 192.168.0.10
Preferred DNS server 192.168.0.10
i restartujesz
Źródło
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
12.08.2013, 18:10
Post: #3
RE: whonix Gateway
Dzięki Zdzisiek za pomoc poradzilem sobie z tym. Natomiast teraz druga kwestia - jak dynamicznie zmienic ip na inne?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
12.08.2013, 19:56
Post: #4
RE: whonix Gateway
@TR0LL
Chyba nie muszę dodawać że NIE możesz użyć do wirtualizacji tego systemu z którego obecnie korzystasz Windows 7, musisz mieć crackowaną kopie nie zarejestrowaną najlepiej pobraną z torrentów bądź wareza, kopię z której wiele osób korzysta, a zapytaj dlaczego to w „mordę dam”

co do IP podałem ci przecież link na forum i wiki Whonix'a.

Ja nie wiesz o co chodzi to lepiej nie kombinuj i uruchom Whonix'a w orginale, takiego jakiego go pobrałeś bo inaczej narobisz sobie krzywdy niepotrzebnie.

A jeżeli nie korzystasz z połączenia typu VPN to po uruchomieniu TOR'a odczekaj minimum godzinkę zanim zaczniesz pisać na jakimś forum/img/boardzie/ na HiddenServices
no i przeczytaj to i ściśle się stosuj do zasad: OSTŻERZENIE
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
12.08.2013, 20:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.08.2013 20:39 przez TR011.)
Post: #5
RE: whonix Gateway
W sumie chyba faktycznie zostanę przy oryginalnym whonixie, bo faktycznie mogę przekombinować.. Ale i tak dzięki za wyczerpującą odpowiedź, pzrd.

A i jeszcze jedno... Jakis czas temu poruszałem ten temat, jednak nikt nie odpowiedział.

A mianowicie:
Jak we whonixie workstation dodać rozdzielczość 1280x1024? Uruchamiająć komendą "xrandr" ,nie ma właśnie tej, którą chcę...Czy koniecznością będzie zmiana w głównym systemie na inna?Pozdrawiam.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04.11.2013, 23:32
Post: #6
Whonix 7
Pojawil sie whonix 7 z przekombinowana brama z GUI, ktora strasznie zamula grafike i RAM! Prosze o instrukcje jak wylaczyc na stale to cholerne niepotrzbne GUI, bo zanim sie to mi zaladuje to idzie zniesc jajo!

Wiki whonixa niby informuje ze ctrl+c wylacza KDE, ale nic mi to nie daje - zmniejsza tylko rozmiar okna. Stad pytam tutaj.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości