Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak połączyć się przez Tora, by IP było zawsze Polskie?
18.07.2011, 14:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.07.2011 14:24 przez Madlock.)
Post: #11
RE: Połączenie Tor Browser
(17.07.2011 23:16)BillyTheKid napisał(a):  Jestem nowy, więc i zielony, ale wydaje mi się że wszystko zrobiłem jak należy, a też mi zależy na Polskim IP. Mam tylko watpliwość czy działa mi to należycie, tzn. zmieniam klikajac na ''new identity'' w celu wybrania jednego z Polskich adresów IP po wcześniejszej konfiguracji według wskazówek, wyskakuje że adres zostanie zmieniony na PL IP....., ale kiedy otwieram stronę żeby mi pokazała aktualny adres z jakiego korzystam wyświetla się całkiem inny niżeli w AdvOp. Co robię nie tak ? a może tak powinno być ? może powinienem jeszcze coś zaznaczać ? Oczywiście otwieram Tor Browser.

Tor Browser ma swojego tora, u mnie gdy działa AdvOR to Tor Browser przy odpalaniu zgłasza problemy. Użyj normalnej przeglądarki np. firefox.
W AdvOR jest opcja przychwytywania programów, do tego służy celownik na lewo od connect/disconnect. Na ten celownik należy kliknąć raz, a gdy pojawi się okienko celownik z niego trzeba przeciągnąć nad otwarty program i puścić jak przykładowo ikonę do kosza. Albo z menu wybrać "Intercetp BETA" i zaznaczyć proces.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
18.07.2011, 22:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.07.2011 23:39 przez BillyTheKid.)
Post: #12
RE: Jak połączyć się przez Tora, by IP było zawsze Polskie?
Nie mogłem nawet otworzyć strony, EX się wył. cuda. I tutaj przewidziałem wasz następny krok, zassałem nowsza wersje i poszło v0.3.0.0. Podajcie jakbyście byli uprzejmi to jakiegoś linka do postu gdzie mowa o ustawieniach w programie ?

Z góry dzięki za pomoc !!!!

ps. jestem pod dużym wrażeniem ludzi którzy poswięcaja swoi czas na niesienie pomocy nie znajomym !!
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
18.07.2011, 23:32
Post: #13
RE: Jak połączyć się przez Tora, by IP było zawsze Polskie?
Linki są w osobnym wątku. A jakiej przeglądarki używasz?

TorChat: kjwyvwi3ac3wduxj | I2P-Messenger: haglaaxk3jfqp33mfpkhjjamkndvv5bufuw37w445ejhljyjdaka.b32.i2p
I2P Bote: Baiibi~iBvX5p3yOQ1WrZ4C1ryu-MbPsgPvpwLeeYivGswAT~ib0-33pVfOUsQ7nV5pYUcYDl93n5ic4CUWkYh-6Lie5jA1svc35~VJq7itTfRaGIo9nuJlFIElwip7P9HPbNb3feGwwGAkFQR~EnDU2EHIf7heAzV-zmgD3SRJmx1

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
19.07.2011, 1:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.07.2011 1:04 przez BillyTheKid.)
Post: #14
RE: Jak połączyć się przez Tora, by IP było zawsze Polskie?
Firefoxa
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
19.07.2011, 12:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.07.2011 19:04 przez kr2y510.)
Post: #15
RE: Jak połączyć się przez Tora, by IP było zawsze Polskie?
W wersji 0.3.0.0 okno z wersji 0.2.x.x jest rozbite na osobne podstrony ale jest podobnie:

[Obrazek: Adv_OR_PL_e_Xit.png]

Jeśli zrobiłeś w AdvOR jak wyżej oraz przechwyciłeś przeglądarkę lub ustawiłeś w niej proxy typu Socks v5 (lub http[s] - dla AdvOR nie ma to znaczenia) na adres 127.0.0.1 i port 9050 to powinno działać.

[Obrazek: Duck_Duck_Go_what_s_my_IP.png]

I adres powinien być z Polski jak wyżej.

Jak nie działa to sprawdź konfigurację komputera lub usuń wirusy/malware/trojany...

TorChat: kjwyvwi3ac3wduxj | I2P-Messenger: haglaaxk3jfqp33mfpkhjjamkndvv5bufuw37w445ejhljyjdaka.b32.i2p
I2P Bote: Baiibi~iBvX5p3yOQ1WrZ4C1ryu-MbPsgPvpwLeeYivGswAT~ib0-33pVfOUsQ7nV5pYUcYDl93n5ic4CUWkYh-6Lie5jA1svc35~VJq7itTfRaGIo9nuJlFIElwip7P9HPbNb3feGwwGAkFQR~EnDU2EHIf7heAzV-zmgD3SRJmx1

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
20.07.2011, 2:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.07.2011 2:28 przez MaxStirner.)
Post: #16
RE: Jak połączyć się przez Tora, by IP było zawsze Polskie?
ale czemu sie męczycie zamiast spróbowac sposobu który podałem (nie wiem może są jakies powody wtedy okej) - to działa sam uzywam stale a wstawienie tej linijki do torcc trwa mniej niz trzy sekundy i po sprawie. Niezaleznie czy ktos używa Vidali czy AdvOR.
Nie jest to jakiś "hack" czy coś ale dozwolone ustawienie konfiguracyjne Tora opisane w FAQu na stronie:
https://www.torproject.org/docs/faq#ChooseEntryExit
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
20.07.2011, 18:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.07.2011 21:13 przez kr2y510.)
Post: #17
RE: Jak połączyć się przez Tora, by IP było zawsze Polskie?
(20.07.2011 2:06)MaxStirner napisał(a):  ale czemu sie męczycie

Bo naprawdę trudno zdalne określić gdzie jest problem. Naprawiałeś kiedyś coś "przez telefon" wraz z osobą, której nie znasz? Wink

(20.07.2011 2:06)MaxStirner napisał(a):  ale czemu sie męczycie zamiast spróbowac sposobu który podałem (nie wiem może są jakies powody wtedy okej)

A sposoby podane przez Madloka i przeze mnie nie wymagają restartu programu i są szybsze (Madloka niemal natychmiastowy). Twój sposób jest optymalny dla Linuksa, gdzie w takim przypadku restart programu Tor jest niezbędny.
Zresztą obecnie do korzystania z sieci Tor spod Windows program AdvOR jest lepszy od zestawu z Vidalią pobranego ze strony torproject.org. Nawet dla początkujących lamusiów. Jedyny problem to brak polskiej lokalizacji.

TorChat: kjwyvwi3ac3wduxj | I2P-Messenger: haglaaxk3jfqp33mfpkhjjamkndvv5bufuw37w445ejhljyjdaka.b32.i2p
I2P Bote: Baiibi~iBvX5p3yOQ1WrZ4C1ryu-MbPsgPvpwLeeYivGswAT~ib0-33pVfOUsQ7nV5pYUcYDl93n5ic4CUWkYh-6Lie5jA1svc35~VJq7itTfRaGIo9nuJlFIElwip7P9HPbNb3feGwwGAkFQR~EnDU2EHIf7heAzV-zmgD3SRJmx1

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
31.07.2011, 16:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31.07.2011 16:50 przez deskjet.)
Post: #18
RE: Jak połączyć się przez Tora, by IP było zawsze Polskie?
Witam, chciałbym zapytać odnośnie tora.
Potrzebuje wejść na jedną stronę z około 100 różnych adresów ip(w ciagu dnia) kraj nie ma znaczenia.
Używam Tor Browser z torproject.com i gdy w Vidalia daje Use a New Identity to zmienia mi na losowe (?) , niestety nie mogę tego kontrolować i często się powtarza -co zabiera mi czas. Pytanie: Jak kontrolować wybór łączenia się z wybranym serwerem, aby moje ip się nie powtarzało.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
31.07.2011, 20:53
Post: #19
RE: Jak połączyć się przez Tora, by IP było zawsze Polskie?
(31.07.2011 16:47)deskjet napisał(a):  Używam Tor Browser z torproject.com

Torproject.org... Wprawdzie torproject.com przekierowuje na stronę właściwą ale trzeba uważać skąd się soft pobiera.

(31.07.2011 16:47)deskjet napisał(a):  gdy w Vidalia daje Use a New Identity to zmienia mi na losowe (?) , niestety nie mogę tego kontrolować i często się powtarza

Trzeba napisać skrypt, który będzie to robił. Vidalia jest nieskryptowalna a Tor jest niewygodny w użyciu z poziomu skryptu. By to działało w taki sposób, że kliknięcie na przycisk daje zawsze nowe unikalne IP, skrypt musiałby restartować program Tor za każdym razem. Lub program do takiego czegoś kosztowałby trochę, bo w 15-30 minut to się tego, bez restartowania Tora, nie napisze...
Proponuję dać to do roboty jakiemuś studentowi, by to machnął w Pythonie i wziął "na zaczyn" źródła programu TorChat (ma gotowiec działającego API do programu Tor). Wtedy wyjdzie to najtaniej.

(31.07.2011 16:47)deskjet napisał(a):  Pytanie: Jak kontrolować wybór łączenia się z wybranym serwerem, aby moje ip się nie powtarzało.

Jak nie masz kasy na skrypt, który to zrobi za Ciebie i chcesz to robić ręcznie, to zamiast Tora i Vidalii użyj AdvOR-a. Zdecydowanie mniej się narobisz i jak będziesz wybierał węzły po kolei, to jest małe prawdopodobieństwo dubletu IP.

TorChat: kjwyvwi3ac3wduxj | I2P-Messenger: haglaaxk3jfqp33mfpkhjjamkndvv5bufuw37w445ejhljyjdaka.b32.i2p
I2P Bote: Baiibi~iBvX5p3yOQ1WrZ4C1ryu-MbPsgPvpwLeeYivGswAT~ib0-33pVfOUsQ7nV5pYUcYDl93n5ic4CUWkYh-6Lie5jA1svc35~VJq7itTfRaGIo9nuJlFIElwip7P9HPbNb3feGwwGAkFQR~EnDU2EHIf7heAzV-zmgD3SRJmx1

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04.03.2017, 7:10
Post: #20
[Pytanie] WhonixGeteway+Workstation a polskie czyste IP.
Witam serdecznie, strasznie nie lubię prosić kogoś o fatyge, jednak spaliłem sobie już łeb tym zagadnieniem.

Tak jak w temacie, chciałbym osiągnąć polskie czyste IP które będzie tym ostatnim, wyjściowym.
Czy ktoś wie jak ten cel osiągnąć? najlepiej bez wydatków finansowych.
Bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam smile
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości